forumas.tvarka.lt

Partijos TVARKA IR TEISINGUMAS diskusijos
Dabar yra 2019-11-20 09:51

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 74 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-01-06 11:03 
Atsijungęs
Frakcijos signataras
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2003-10-13 17:45
Pranešimai: 5775
Miestas: Kaunas//Silainiai
ir kas cia per gerimas :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-01-06 11:17 
Atsijungęs
ORATORIUS
ORATORIUS
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2004-09-05 21:00
Pranešimai: 2750
Miestas: Aukštaitija
http://lt.wikipedia.org/wiki/Absentas
ypaÄ? geras rusiÅ¡kas gÄ—rimo variantas .manau kad yra labai menka galimybÄ— jį patobulinti


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-01-06 14:16 
Atsijungęs
Frakcijos signataras
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2003-10-13 19:02
Pranešimai: 10862
Miestas: Kaunas
Idomu cia suradai. Pelynas, kiek zinau labai pavojingas. Jo reikia kaip kokiu gyvaciu nuodu - labai mazo kiekio. Nes galima zaizdas susiformuoti. Tiesa, cia as apie gydomasias arbatas, o cia matyt jau buna subalansuota.


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-01-06 20:42 
Atsijungęs
SOLIDUS
SOLIDUS
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006-11-26 16:03
Pranešimai: 525
Miestas: Vilnius
Rolandas rašė:
mane daugiau domina absentas - kaipo ten jį gerti ?


Esu maÄ?iusi.

Daro taip: paima su Å¡aukÅ¡Ä?iuku cukrų ir pamirko absente. AiÅ¡ku Å¡aukÅ¡Ä?iukas turi bÅ«ti panaÅ¡us į kiaurasamtį su briaunomis Å¡onuose. Tada padega iÅ¡keltÄ… cukraus gabaliukÄ…, o Å¡is lydosi ir varva į gÄ—rimÄ…. Jei užsidega visas pavirÅ¡ius taurelÄ—je, tai jį uždengia dangteliu. Taip iÅ¡lydo visÄ… cukrų, o tada jau ragauja.
Nebandžiau, nors sako dabartiniai absentai jau nebeturi pelyno savo sudėtyje ir nebesukelia haliucinacijų.

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-01-06 21:43 
Atsijungęs
.
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2005-05-26 09:54
Pranešimai: 1047
Miestas: Bdx, Prancuzija
Vikipedijoj paskaiciau, kad kai padegamas cukrus, tai yra kazkoks cekiskasis absento gerimo budas... as nedegiojau to cukraus, tik siaip pyliau per ji vandeni i absenta. Taip, kaip ant butelio buvo parasyta, t.y. - prancuziskuoju budu. Turiu ir ta spec. sauksteli, tik va absenta jau pribaige.. na ir gerai, nes pilsciau kvapa uzgniauzus, baisiai jau jis anyziais trenkia :?


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-01-06 21:47 
Atsijungęs
ORATORIUS
ORATORIUS
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2004-09-05 15:14
Pranešimai: 2584
Miestas: Šiauliai
O ka-nebuvo kam pilstyti daugiau? [img]http://www.pazintys.lt/res/img/smiles/d11.gif


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-01-06 21:56 
Atsijungęs
APSISPRENDĘS
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2003-11-09 20:23
Pranešimai: 329
Miestas: Klaipėda
PanaÅ¡iai taip glintveinÄ… geria. Man vokieÄ?iai padovanojo tais senais tarybiniais laikais stiklinį komplektÄ… glintveinui. Didelis stiklinis dubuo, į jį supili pakaitintÄ… paruoÅ¡tÄ… glintveinÄ… (ar jau gatavÄ… nusipirkus), po apaÄ?ia pasideda toks Å¡ildytuvas su tablete, kuri uždegama-jis palaiko glintveino Å¡ilumÄ…. O ant virÅ¡aus uždedi tokį ilgÄ… Å¡aukÅ¡tÄ…-lopetÄ—lÄ™ su skylutÄ—mis. Jame uždegi cukraus gabaliukus ir jie laÅ¡a į tÄ… glinteivÄ…. Po to stikliniu samÄ?iu supilstai į stiklnius puodukus:)
Pati dar nė karto nebandžiau su tuo cukrumi:) O kažkada pirmą kartą tai supylėm tą šaltą glintveiną, padegėm žvakutę ir laukiam, kol pašils-kaži kiek būtume laukę:))) Ot naivūs buvome. Kol daėjo, kad jau reikią karštą ten supilti:))


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-01-06 21:58 
Atsijungęs
.
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2005-05-26 09:54
Pranešimai: 1047
Miestas: Bdx, Prancuzija
But tai buvo, bet as pati pazaist norejau :lol: Man grazu buvo ziuret, kaip ten varva, kaip tyliai cukraus gabaliukas tirpsta ir subyra i kristalelius ant to pailgo saukstelio, kaip zalsvas absentas, lasant i ji vandeniui, po truputi balzganai drumsciasi... is pradziu tik drumzlinais lasais, paskui vis labiau ir labiau, kol skaidrus zaliai fosforescuojantis grynas absentas besiskiesdamas pavirsta i toki neperregima, balksva su zaliu atspalviu skysti. Grazi chemija:) Tik man dujokaukes reikia tam procesui :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-01-07 16:35 
Atsijungęs
SOLIDUS
SOLIDUS
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006-11-26 16:03
Pranešimai: 525
Miestas: Vilnius
O atlikusi tÄ… procesÄ… ir pasigÄ—rÄ—jusi vaizdais toliau kÄ… darai? Gal gÄ—lytes laistai, jeigu jau nekvepia tas gÄ—rimas. [img]http://www.pazintys.lt/res/img/smiles/d11.gif

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-02-19 02:18 
Atsijungęs
Tinklapio administratorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006-08-28 19:41
Pranešimai: 1695
Miestas: EU
2008 02 13 Išspręstos problemos dėl šaldytų glazūruotų žuvininkystės produktų kainų nurodymo
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), siekdama išspręsti įsisenėjusią problemą dėl sušaldytų glazūruotų žuvininkystės produktų kainų nurodymo, 2007-02-11 suorganizavo pasitarimą šaldytų glazūruotų žuvininkystės produktų klausimais su Žuvininkystės departamento prie Žemės ūkio ministerijos, Ūkio ministerijos, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos, Nacionalinės žuvų perdirbėjų ir prekybininkų bei Prekybos įmonių asociacijų atstovais.
Pagrindinis pasitarimo VMVT tikslas – galutinai iÅ¡sprÄ™sti kylanÄ?ius nesusipratimus dÄ—l suÅ¡aldytų glazÅ«ruotų žuvininkystÄ—s produktų kainų nurodymo interpretavimo, iÅ¡siaiÅ¡kinti ir vienodai taikyti reikalavimus, kad vartotojams bÅ«tų pateikiama teisinga ir neklaidinanti informacija.
Problema dÄ—l Å¡aldytos žuvies kainų nurodymo nagrinÄ—jama ir svarstoma jau kurį laikÄ…. Å ie klausimai buvo nagrinÄ—jami LR Seimo Kaimo reikalų komitete, LR VyriausybÄ—je, Ūkio ministerijoje. GaliojanÄ?iuose Europos SÄ…jungos ir Lietuvos teisÄ—s aktuose nÄ—ra nurodyta, koks turi bÅ«ti Å¡aldytos žuvies glazÅ«ros kiekis. Ledo kiekis priklauso nuo Å¡alies, iÅ¡ kurios įvežamas produktas, todÄ—l gali bÅ«ti skirtingas. Lietuvos žuvininkystÄ—s produktų perdirbimo įmonÄ—s suÅ¡aldytų žuvų neatÅ¡ildo, papildomai ledo nededa, o tik supakuoja jau glazÅ«ruotÄ… žuvį. Å aldyta žuvis į mÅ«sų respublikÄ… įvežama tik iÅ¡ Å¡alių, kurių įmonÄ—s patvirtintos prekybai ES ir atitinka nustatytus reikalavimus.
Pagal Å¡iuo metu galiojanÄ?ius reikalavimus privaloma nurodyti standartinio vieneto kainÄ… ir pakuotÄ—s pardavimo kainÄ…, taÄ?iau remiantis patikrinimų rezultatais nustatyta, kad dažnai suÅ¡aldytų žuvų kainų etiketÄ—se bÅ«na nurodyta tik standartinio vieneto kaina, o pakuotÄ—s pardavimo kainÄ… vartotojas sužino tik iÅ¡ kasos Ä?ekio. Kai kurie prekybos centrai žuvų produktų etiketÄ—se nurodo keletÄ… kainų – kainÄ… su ledu, be ledo ir pakuotÄ—s kainÄ… – tiek nurodytų kainų taip pat klaidina vartotojus.
„Kainų etiketėse vartotojams turi būti pateiktos tik dvi kainos – standartinio vieneto ir pakuotės pardavimo kaina. Svarbu, kad maisto produktų etiketės būtų aiškios, informacija suprantama vartotojams, pvz: „grynosios žuvų masės 1 kg kaina“. Šaldytos žuvies glazūra – tai technologinio proceso metu ant žuvies tolygiu sluoksniu sušaldytas apsauginis vandens sluoksnis, saugantis žuvį nuo išdžiūvimo, padedantis išlaikyti jos maistines savybes. Ledas – tai ne priedas, o žuvies pardavimo terpė“, – aiškino Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas.

http://www.vet.lt/lt/news/view/?id=3235
Nutarta, kad gamintojai, pakavimo įmonÄ—s suÅ¡aldytų glazÅ«ruotų žuvininkystÄ—s produktų ženklinimo etiketÄ—je turi pateikti visÄ… privalomÄ… ženklinimo informacijÄ… pagal teisÄ—s aktų reikalavimus ir nurodyti grynÄ…jÄ… produkto masÄ™ su ledu ir be ledo, o prekybininkai etiketÄ—se turi nurodyti Å¡ių produktų pakuotÄ—s pardavimo kainÄ… ir grynosios žuvų masÄ—s 1kg kainÄ…. Å i informacija vartotojui turi bÅ«ti pateikta suprantamai ir aiÅ¡kiai. Susirinkusieji priÄ—jo vieningos nuomonÄ—s, kad Å¡aldyta žuvis visada bus parduodama su ledu, nes glazÅ«ra – tai plaÄ?iai naudojamas pasaulinÄ—je praktikoje bÅ«das kuo ilgiau iÅ¡saugoti žuvį kokybiÅ¡kÄ….
Susirinkusieji buvo informuoti dÄ—l kainas kontroliuojanÄ?ių institucijų atsakomybÄ—s. Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai nuo 2007 metų spalio 17 d. pavesta maisto produktų kainų nurodymo kontrolÄ—s funkcija. Fasuotų produktų grynosios masÄ—s nustatymÄ… tikrina Metrologijos inspekcija, kainų apskaiÄ?iavimÄ… – KriminalinÄ—s policijos ekonominių nusikaltimų skyrius. Nuo Å¡ių metų vasario 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos Nesąžiningos komercinÄ—s veiklos vartotojams draudimo įstatymas, kuriame apgaulinga informacija dÄ—l produkto kainų ar jų apskaiÄ?iavimo bÅ«do traktuojama kaip klaidinantis veiksmas. Å io įstatymo kontrolÄ— pavesta Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai ir LR Konkurencijos tarybai.
K. Lukauskas pasitarimo dalyvius informavo apie Birmingeme (JungtinÄ— KaralystÄ—) konferencijoje svarstytus klausimus dÄ—l maisto klastoÄ?ių. Pasak tarnybos direktoriaus, Europoje pagrindinÄ— problema kovojant su klastotÄ—mis – tai sÄ…moningai pažeidžiami ženklinimo reikalavimai, įvežama nekokybiÅ¡ka, neteisingai paženklinta produkcija. K.Lukausko nuomone, Å¡i veikla bus stiprinama ir Lietuvoje, pasitelkiant ValstybinÄ™ vartotojų teisių apsaugos tarnybÄ…, KriminalinÄ—s policijos ekonominių nusikaltimų skyrių. Å iems tikslams įgyvendinti VMVT įkurtas naujas padalinys, reorganizuojant Maisto ir veterinarijos vidaus audito tarnybÄ….


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-03-26 15:56 
Atsijungęs
Forumo tvarkdarė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2004-09-14 11:19
Pranešimai: 1571
Miestas: Alytus
Venkite maisto produktu su E621
E 621 Mononatrio gliutomatas Kitur rashoma : skonio stipriklis
Sukelia galvos skausma, veikia tam tikra smegenu sriti - pogumburi, kuris reguliuoja medzhiagu apykaita, vidaus organų darbÄ…, medžiagų apykaitÄ…, apetitÄ…, miegÄ…, kÅ«no temperatÅ«rÄ…. Juodu siejasi su tinkliniu dariniu ir limbine sistema, todÄ—l turi įtakos emocijoms, elgesiui, aktyvumui, judrumui, jausmams, seksualumui, dÄ—mesiui, atminÄ?iai ir suvokimui.
Pvz. vienas pokelis bulviu trashkuchiu suaktyvina pogumburio veikla taip, kaip suvalgyti 6 kibireliai mesos. Taigi, vieta atsakymui, kodel valgom nedaug, o vistiek svoris auga...

_________________
"Minčių nepatikėk liežuvio valiai, o paikai minčiai- poelgių savų." W.Shakespeare


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-03-29 23:10 
Atsijungęs
SOLIDUS
SOLIDUS
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006-11-26 16:03
Pranešimai: 525
Miestas: Vilnius
Pagal materijos tvermės dėsnį lašiniai ant mūsų šonų turi augti iš realiai suvalgytos maisto masės, o ne nuo signalo į smegenis apie maisto gausumą. Gal jis sukelia apetitą, kaip kai kurios medžiagos limonaduose dedamos, kad sukeltų troškulį. Bet svoris iš oro neatsiras niekaip. :roll:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-03-30 22:48 
Atsijungęs
Frakcijos signataras
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2003-10-13 18:49
Pranešimai: 5808
Miestas: Vilnius
Dar apie E:
100-199 Dažikliai nuspalvina maistą
200-299 Konservantai, saugo nuo bakterij, ilgina galiojimÄ…
300-399 Antioksidantai –tirštikliai, išlaiko vientisą masę, spalvą
400-499 Stabilizatoriai, masės tirštikliai.
500-599 emulgatoriai – suriÅ¡a nesiriÅ¡anÄ?ias medžiagas
600-699 Skonio stiprikliai
900-999 Saldikliai
____________________________________________________
621-622 Naudojami greito maisto restoranuose bei kinieÄ?ių virtuvÄ—je
951-952, 955, 957 – saldikliai gerimuose, kramtomoje gumoje, pigiuose sausainiuose ir šokoladuose.
510, 513, 527 – jogurtuose, majoneze.
311 – draudžiama sergantiems astma

_________________
Tai mano asmeninė nuomonė, ir aš jai pritariu Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-03-31 07:08 
Atsijungęs
Frakcijos signataras
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2003-10-15 12:07
Pranešimai: 1336
Miestas: Lietuvos vidurys
E 621 Mononatrio gliutomatas
Jis baisus tuo, kad slopina sotumo jausma. Siaip gi zmogus tuoj pajaucia sotumo jausma ir nepersivalgo...


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-22 18:38 
Atsijungęs
LEKTORIUS
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007-07-09 19:33
Pranešimai: 1886
Miestas: Kėdainių raj.
Kaip pailginti puokštės gyvenimą?

Jeigu gėles skinate savame sode ar darželyje, geriau darykite tai ankstyvą rytą, kai žiedai šviežiausi, arba vėlyvą popietę.
- Pjauti gėlių kotelius būtina aštriu peiliu arba kirpti sodininko (jokiu būdu ne paprastomis!) žirklėmis, ne tiesiai, o kampu, ir tuojau pat pamerkti į vandenį.
Prieš merkiant gėles į vazą, būtina nuo apatinės stiebo dalies nuskabyti smulkias šonines šakeles arba lapus, nes jie vandenyje ima greitai pūti ir puokštė nuvysta.
- Skintos gėlės ilgiau išlieka šviežios žemesnėje temperatūroje ir didesnėje drėgmėje.
- PrieÅ¡ merkdami į vazÄ… pirktas gÄ—les ar puokÅ¡tÄ™, bÅ«tinai pakirpkite kotelius (aÅ¡triu peiliu ir geriau po tekanÄ?io vandens srove).
- Alyvų, jazminų ir chrizantemų Å¡akeles įskelkite keliose vietose kotelių apaÄ?ioje ir įstatykite degtuko gabalÄ—lius, kad nesusiglaustų. Rožių koteliai pjaunami įstrižai ir įskeliami. Gvazdikų, ciklamenų koteliai įpjaunami skutimosi peiliuku 2–3 cm. ApatinÄ™ ciklamenų žiedų kotelių dalį gerai keletÄ… kartų perdurti adata – visa tai padeda gÄ—lÄ—ms geriau pasisavinti drÄ—gmÄ™.
- Augalų, iÅ¡ stiebo iÅ¡skirianÄ?ių „pieną“, taip pat chrizantemų, gerberų, aguonų, alyvų, baltagalvių ramunių stiebus reikia patrumpinti po vandeniu ir iÅ¡ karto prideginti degtuko ar žvakes liepsna.
- Galima tiesiog įmerkti stiebų galiukus 30–60 sekundžių (priklausomai nuo stiebo storio) į verdantį vandenį. TaÄ?iau daryti tai reikia labai atsargiai, kad garai nepažeistų lapų ir žiedų, todÄ—l geriausia juos iÅ¡ anksto apsukti popieriumi ar bent palenkti kuo toliau nuo vandens pavirÅ¡iaus.
- ŽibuoklÄ—s merkiamos į vandenį iki pat žiedų. Po kurio laiko gÄ—lÄ—s iÅ¡traukiamos iÅ¡ vandens, atsargiai nukreÄ?iamas jo perteklius ir tik tuomet merkiamos į vazelÄ™.
- TuÅ¡Ä?iaviduriai jurginų stiebai pripilami vandens ir užkemÅ¡ami vatos tamponais.
- Ta kardelių dalis, kuri bus po vandeniu, subraižoma adata. Galima nuskinti virÅ¡utinį kardelio žiedÄ… – taip apatiniai žiedai skleisis lÄ—Ä?iau ir žydÄ—s ilgiau.
- Kad skintos lelijos ilgiau žydėtų, jų stiebų galai 2 minutėms merkiami į karštą vandenį (60 laipsnių). Taip pat jos ilgiau išsilaiko iš žiedų pašalinus kuokelius.
- Vaza, į kuriÄ… merkiate puokÅ¡tÄ™, turi bÅ«ti Å¡vari. Kad iÅ¡vengtumÄ—te žalių apnašų, dažnai aptraukianÄ?ių vazų vidų, pabandykite į vandenį įmesti geltono metalo monetÄ…. Jau susidariusias apnaÅ¡as paÅ¡alinsite druskos ir valgomojo acto tirpalu.
- GÄ—lÄ—ms merkti paprastai naudojamas ne Å¡altas, o vÄ—sus vanduo. Geriau – virintas ir gerai nusistovÄ—jÄ™s (ne mažiau kaip 45 minutes). TaÄ?iau narcizams, hiacintams, amariliams, gerberoms, pakalnutÄ—ms ir gvazdikams patinka Å¡iltas vanduo.
- Vandens kiekis vazoje daugeliu atvejų nėra svarbus, tik gerberos ir kvapieji pelėžirniai nemerkiami giliau kaip 5 cm.
- Pamerktų gÄ—lių stiebus reikia kasdien trumpinti, nes vandenį sugeriantys kanalai užsikemÅ¡a. Taip pat kasdien keiÄ?iamas ir vanduo vazose (karÅ¡tuoju metų laiku tÄ… daryti rekomenduojama dar dažniau).
- Jeigu gÄ—lių stiebai sumedÄ—jÄ™, keiÄ?iant vandenį patariama juos nutrinti Å¡iurkÅ¡Ä?iu Å¡epetÄ—liu.
Rožes nakÄ?iai reikia iÅ¡imti iÅ¡ vazos, gerai nuplauti stiebus, stangriai įsukti į Å¡lapiÄ… laikraÅ¡tį ir padÄ—ti vÄ—sioje vietoje – arba su visu popieriumi pamerkti į kibirÄ… ar net voniÄ… su vandeniu. IÅ¡ ryto, prieÅ¡ vÄ—l pamerkiant rožes į vazÄ…, jų stiebai patrumpinami po tekanÄ?iu vandeniu.
Alyvos taip pat iÅ¡silaiko ilgiau, jei nakÄ?iai visiÅ¡kai pamerkiamos į vandenį.
- Gvazdikai ilgiausiai žydi pamerkti kambario temperatūros vandenyje, kurio nereikia dažnai keisti.
- Gerberos itin jautrios skersvÄ—jams.
- Bet kokioms puokštėms pražūtingi tiesioginiai saulės spinduliai ir tabako dūmai.
- Puokštės gyvenimą pailgina į vandenį įlietas, pavyzdžiui, šlakelis citrinos rūgštelės, valgomasis actas (šaukštelis litrui vandens).
Leukonijoms, gerberoms, gardenijoms patinka druskos tirpalas, chrizantemoms – aspirinas, rožėms – aspirinas ir kalcio chloridas.
Skintos krūmokšnių šakelės ilgiausiai išsilaiko pamerktos silpname (vos violetiniame) kalio permanganato tirpale.
Į vandenį jurginams pilama acto (šaukštelis 9 procentų acto litrui vandens, karštu sausu oru – du šaukšteliai). Galima vietoje acto įmesti aspirino tabletę.
Tulpės, astrai, kvapieji pelėžirniai, narcizai, vilkdalgiai, žiovainiai mėgsta cukrų.
Pakalnutės, ciklamenai, amariliai priešingai – cukraus pakęsti negali.
Į vandenį gvazdikams merkti pilama boro rūgšties (0,1 g litrui vandens).
- Maistinguosius tirpalus gėlėms geriausia keisti kas 3–5 dienas išskalaujant vazą, kurioje jie buvo.


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Re: ***/ Praktiski patarimai \***
StandartinėParašytas: 2008-07-25 13:20 
Atsijungęs
Forumo tvarkdarė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2004-09-14 11:19
Pranešimai: 1571
Miestas: Alytus
Gal kas gali patarti, kaip išnaikinti museles svoguninese gelese? Turiu pasisodinus balkone lelija, tai prisiveise kažkokių museliu, nežinau, ką daryt. Chemijos pilt, ar ką?

_________________
"Minčių nepatikėk liežuvio valiai, o paikai minčiai- poelgių savų." W.Shakespeare


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Re: ***/ Praktiski patarimai \***
StandartinėParašytas: 2008-07-28 00:45 
Atsijungęs
Tinklapio administratorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006-08-28 19:41
Pranešimai: 1695
Miestas: EU
Siulyciau pabandyti [zinoma pradziai nedideliu kiekiu] ispurksti lelijos apatine dali paprasciausiu purskalu nuo uodu. uretu padeti. Be to dar galima padeginti kazkur salia geles vabzdzius atbaidancia zvake. Na ir dar vienas varijantas - kazkoki ultragarsa skleidziantis irenginukai. Ju galima nusipirki per http://www.select.lt

_________________
Parašas? O kas gi po kiekvienu sakiniu pasirašinėja?


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Re: ***/ Praktiski patarimai \***
StandartinėParašytas: 2008-08-01 20:38 
Atsijungęs
Frakcijos signataras
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2003-10-13 17:45
Pranešimai: 5775
Miestas: Kaunas//Silainiai
Smilguce rašė:
Gal kas gali patarti, kaip išnaikinti museles svoguninese gelese? Turiu pasisodinus balkone lelija, tai prisiveise kažkokių museliu, nežinau, ką daryt. Chemijos pilt, ar ką?


padaryk labai silpna skystima su kalio permaganatu ir palaistyk ta gele. Turetu padet, nes mano mama savo geles taip laiste kazkada

_________________
Tai, ką mes žinome, nesvarbu visai, o ko nežinome svarbu be galo.


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Re: ***/ Praktiski patarimai \***
StandartinėParašytas: 2008-08-01 21:25 
Atsijungęs
Tinklapio administratorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2004-07-10 15:25
Pranešimai: 4876
Miestas: Vilnius
Tei gal kas nors patars, kaip nuo mazyciu skruzdelyciu namie atsikratyti? :?

_________________
What is The Matrix?


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
 Pranešimo tema: Re: ***/ Praktiski patarimai \***
StandartinėParašytas: 2008-08-02 00:45 
Atsijungęs
Forumo tvarkdarys
Forumo tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2003-09-30 13:46
Pranešimai: 466
Miestas: prie Neries
Zmones kalba, kad jiems padeda paprasciausi kepimo milteliai: jai reikia isbarstyti visus kampus kambaryje. Bet mums tas nepasiteisino. O kiemuose norint isvaikyti skruzdes is ju lizdu, pakanka truputuka santexninio "Kurmio" iberti.


Į viršų
 Aprašymas  
Atsakyti cituojant  
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 74 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs galite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007