Filomena rašė:
... O as klausiu: Kas ji verte gerti ir nusigyventi? Gyvenimas, aplinkybes, sunki liga, draugai? Nieks oi nieks negali priversti zmogaus daryti viena ar kita. Zmogus pasirenka pats savo gyvenima. ...
Nors nenoriu smerkti tavojo poziurio, bet pilnai pritariu ir virsuje parasytoms Smilgucems mintims. Nes ko gero nesuvoki, kad kaip fiziskai ne vienodai stiprus gimsta zmones, taip ir moraliai.
Va, sporte... Turejau klasioka, kuris tiesiog mire is meiles futbolui. Net nervuodavo, kad istisai eina i treniruotes. Ir taip koki 20 metu :!: Bet neisejo is jo gabus sportininkas.

O kiti zymiai su mazesnemis pastangomis pasieke zymiai daugiau.
O moksluose... Turejau grupioka, kuris net pas mane gyveno pusmeti. Nors ir mane daug kas laike pakankamai gabiu, taciau busiu atviras - jo talentui turedavau lenktis iki zemes. Nes... su juo kiaura paskaita prazaisdavome degtukais, po paskaitu iki vidurnakcio sededavome studentu kavineje, o sakancia diena, kai mane pakviesdavo prie lentos, as net neidavau, o jis nuejes atsakydavo. Ir po to su sypsena man aiskindavo, kad viskas naturalu, gi buvom toj paskaitoj... :shock: Jis sugebedavo ir su manim sneketis ir tuo paciu metu isidet i galva ka kalba destytojas...
Sakysi nuvaziavau i lankas? Prie ko cia gabumai? Talentas? O as manau, kad visa tai yra labai adekvatu ir tapatu. Vienas zmogus juodai geria kelis metus ir kai reikia sugeba sustoti. Nes jo lasteles tvirtos ir jam paklusnios. O kitas tik pabande ir jau tapo. Tapo tuo, apie ka cia kalbame

Nors jam gal vis rodesi, kad jei draugas toks tvirtas, tai ir jam dar niekas negresia. Bet klydo. O uz klaidas argi butina nusauti? :shock:
Taip, tai ju bedos, ju kalidos, ju sugriauti gyvenimai. Bet aukleti juos jau velu. Tad ir belieka klausimas - padeti nors kazkaip isgyventi, ar atsukti nugara ir mintyse kartoti: man taip neatsitiko, ne mano reikalas kas toliau bus su tavimi.